BASIN BİLDİRİSİ
Son günlerde, ülkemizde yaşayan mültecilerle ilgili haberler medyayı ve ülke gündemini oldukça meşgul etmektedir. Kimileri provokatif eylemlere hizmet eden ve kasıtlı oluşturulmuş; kimileri ise bir o kadar gerçek ve…
Ben Dua. 18 yaşındayım. Suriyede doğdum. 3 erkek kardeşim, teyzem ve annemle birlikte bundan 3 yıl önce İzmire oradan da Konya’ya geldik. Yaşadığımız bu değişimler bizim için hem zor hem…
Panel Kaydına Linke Tıklayarak Ulaşabilirsiniz
22 Ağustos 2021
EpicMigrations&Ailem Nerede
Hayali Bir Düşman Algısı: Göçmenler Paneli Dokümanına Linke Tıklayarak Ulaşabilirsiniz
"Bu son 1 ayda yaşadıklarımız, bizim 40 yıldan fazladır karşılaştığımız sorunların neticesiydi. Şu an…
Verilere göre ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklar ise geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin %33’ünü oluşturuyor. Bu veri göz önüne alındığında Suriyeli öğrencilerin eğitiminin gerek Türkiye’nin geleceği gerekse Suriye’nin gelecekteki inşasına…
Görsele Tıklayarak Rapora Ulaşabilirsiniz.
Van’ın Erciş, Muradiye, Tuşba, Çaldıran, Özalp, Saray sınır ilçelerinde ve Bitlis’in Tatvan ilçesinde gerçekleştirdiğimizgözlemlere istinaden parkların kuytu köşelerinde ve kenar mahalle kaldırımlarında karşılaştığımız göçmenler arasında erkekler dışında…
“Gurbette yalnız ve yalnızBir azık torbam var
İçinde kuru ekmek ve aşk
Bir de defterim
Kimi düşlerimi döktürdüğüm
Sayfalarında beni öfkelendiren
Canımı sıkan her şeye tükürdüğüm!”
Bireyler ve gruplar günlük hayatta belli bir fiziksel çevrede etkileşime girerler. Bu fiziksel çevre yani “yer”, belli semboller içermesi ve ilişkisellikler barındırması açısından bizleri ve ilişkilerimizi etkilemektedir. Brandenburg ve Carroll…
Göç Okumaları grubumuzda Elif Nuran Özgün’ün moderatörlüğünde gerçekleştirdiğimiz toplantımızda tartıştığımız kitaplardan biri Zygmunt Bauman’ın “Kapımızdaki Yabancılar” adlı eseriydi. Bauman bu eserinde hayatımızdaki “onlar”ı, toplumumuzda ötekileştirdiklerimizi ve yaşadığı yerin yabancısı göçmenlerin…
Ben Ghazala. 27 yaşında Suriyeli bir anneyim.
Savaş başlamadan önce Halep’in küçük bir köyünde yaşıyordum. Bugün baktığımda rüya gibi gelen o zamanlar; elektriğe, suya rahatça ulaşabildiğim, istediğim saatte uyuyabildiğim hayatımın en…
Göç insanlık tarihi boyunca varlığını sürdürmüş, içerisinde ekonomik, psikolojik ve sosyal etkiler barındıran toplumsal bir olgudur. Yerinden edilmiş birey, yaşamının her alanında olduğu gibi ruhsal anlamda da ciddi sıkıntılar çekmektedir.…
Göç, insanlık tarihi boyunca var olmuş bir olgudur. Çeşitli sebeplerle insanlar yaşadığı yerden gönüllü ya da zorunlu, kısa veya uzun süreli olarak ayrılmış, başka yerlere gitmiş, yer değiştirmiştir. Türkiye 3,5…
Ben Amine. Hotan'da doğdum ve burada büyürken annemle teyzemin şehrine gittik. Sebebi annemin üçüncü çocuğu doğurmasının yasak olması. Eğer oradan gitmeseydik kürtaj zorunlu olacaktı. Bir bebeğin doğmasının bile yasaklandığı bir…
MÜLTECİ KADINLARDA ÜREME SAĞLIĞI
Mülteci kadınlar, hem zorunlu hem de zorunlu olmayan göçün olumsuz etkilerinden erkeklerden ve çocuklardan daha fazla etkilenmektedir. Aynı zamanda sağlık açısından en önemli risk grubunu oluşturmaktadır. Mülteci…